tiistai 3. syyskuuta 2013

Pekoninmakuista melkein-kasvisruokaa


Maanantain ruoka sai inspiraationsa jääkaapissa olleesta puolikkaasta pekonipaketista ja viime viikonloppuna keittämästäni kanaliemestä. Periaatteessa tykkään kovin syödä kasvisruokia, mutta jotenkin niiden keksiminen on haastavampaa kuin lihallisten. Tämä on siis hyvin vähän lihaa sisältävä kompromissiruoka. Kompromissi onneksi vain lihapitoisuuden kanssa, sillä muhennoksesta tuli herkullista! Munakoisoista taasen ei, joten niille ei reseptiäkään...

Linssi-pekonimuhennos
½ pkt pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 dl vihreitä linssejä
½-1 dl valkoviiniä
kanalientä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Leikkaa pekoni pieneksi ja paista pannulla rapsakaksi. Lisää kuutioitu sipuli ja kuullota. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää linssit ja paahda pari minuuttia. Lisää pannulle valkoviini, kanaliemi ja veitsen lappeella murskattu kokonainen valkosipulinkynsi. Anna muhia kannen alla ja lisää vettä tarvittaessa. Kun linssit ovat kypsiä, lisää maun mukaan suolaa, pippuria ja sitruunamehua (itse laitoin vajaan puolen sitruunan mehun).

Muhennos maistuu toki sellaisenaan, mutta kaveriksi kelpaa mainiosti jonkin sortin kypsennetty vihannes. Luulen, että itse otan uusinnan munakoisojen kanssa ja katson jos saisin niistä maistuvampia... Myöhemnmin syksyllä voisin testata tätä myös uunissa paahdettujen punajuurien kanssa. Kerrassaan hurjaa silti, blogin ensimmäinen oma resepti! Saa nähdä seuraako jatkoa vai jääkö ainokaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti